Den nye S 349 Gitte Henning blev døbt

imponerende og entusiastisk fremmøde på kajen.

imponerende og entusiastisk fremmøde på kajen.

Lørdag d. 12. maj blev den nye S 349 Gitte Henning døbt på Skagen havn.

Mange mennesker var dukket op på kajen i Skagen for at opleve dåben af Gitte Henning A/S nybygningen. De fremmødte var vidner til et prægtigt syn, da den 90,45 meter lange og 17,80 meter brede S 349 Gitte Henning gled igennem havnebassinet. Efter ankomst til kajen skulle nybygningen døbes. Henning Kjeldsens kone, Birte Kjeldsen, fik æren af at lade champagneflasken svinge mod skroget og dermed gøre dåben officiel. Efterfølgende var det muligt for de fremmødte at få en rundtur på den beundringsværdige nybygning.

Fartøjets imponerende størrelse gør det til Danmarks største fiskefartøj. Sikkerheden på den nye Gitte Henning er i top, og samtidig tillader den moderne nybygning at brændstofforbruget bliver mere fornuftigt. Skibet kan huse en besætning på 13 mand, som kan nyde godt af den overdådige aptering.  Båden er designet af Salt Ship Design i Norge i samarbejde med den pensionerede skibsdesigner Karl Sandvik. Det norske Mykleburst Verft i Kleven stod for selve bygningen af fartøjet.