DanFish International

DanFish 2019

Der var mange fremmødte til åbningen af DanFish International 2019. Det røde bånd blev i år ikke klippet af en kongelig, men af en robot. Robotten kom fra virksomheden Intech og var programmeret til netop dette. Til daglig arbejder robotten med fileteringsopgaver i fiske- og industribranchen. 
Det var dog ikke robotten, der holdt den officielle åbningstale. Den stod Søren Gade, næstformand for EU-Parlamentets fiskeriudvalg, heldigvis for. Han havde rosende ord med og nævnte bl.a. Danmark som fiskeriets stormagt. 

DanFish International er en af Europas mest betydningsfulde messer, når det handler om udstyr inden for fiskerierhvervet, og et internationalt mødested, der samler leverandører og producenter fra fiskeriet samt servicefagene. Der forventes omkring 14.000 besøgende fra 50 forskellige lande og ca. 400 udstillere fra 20 lande. DanFish er derved med til at vise den store bredde inden for fiskerierhvervet, og udstillerne repræsenterer alt fra brugsmateriale som knive og tøj til værfter til motorer og en perlerække af servicevirksomheder. En af de virksomheder der deltager, er NAVTEAM.

DSC01363.JPG

”DanFish har været et naturligt valg, og vi har deltaget mange gange. Vi i vores virksomhed tilbyder alt inden for navigation, kommunikation og ekkoudstyr i et vidt omfang. Vi er distributør af JRC Danmark (Red. Japan Radio Co), som er en af de store spillere inden for for maritim elektronik, og udstyr til fiskeri. Det er vigtigt for os at få talt med fiskere om produkter, men selvfølgelig er salg også et vigtigt element.,”  fortalte Jesper B. Andersen fra Navteam A/S, da vi mødte ham på messen.

 

Brexit- seminar 

Selvom man ikke havde taget det store Dankort med til DanFish var der stadig mulighed for at blive en masse oplevelser rigere. 
Danmarks Pelagiske PO og Danmarks Fiskeriforening afholdte i fællesskab et seminar om Brexit og i den forbindelse havde vi allieret os med Søren Gade, EU-parlamentariker og næstformand i EU-Parlamentets Fiskeriudvalg, og Claus Grube, Danmarks tidligere ambassadør i London. Her kom der fine indlæg og mulighed for spørgsmål. 

Claus Grube, som til daglig arbejder i tænketanken Axcelfuture, gav sit besyv med om den aktuelle situation. Han talte i sit levende oplæg om den indflydelse, et Brexit kan få på fødevareforbruget i Storbritannien.

’’Der bliver importeret mere fisk, end der bliver eksporteret. Det vil sige, at det britiske fiskeforbrug ligesom med alle andre fødevarer er baseret på import udefra. Storbritannien er det eneste industriland i verden, der aldrig har været selvforsynende med fødevarer,” fortalte Claus Grube fra Axcelfututer.

Til oplægget med Søren Gade blev der fortalt, at fiskeriet står øverst på dagsordenen, og at man i Europa har stået sammen om, at fiskeriet ikke må gå i glemmebogen. Dette ses også i den seneste aftale, som det britiske Parlament nedstemte. 
DPPO’s direktør, Esbens Sverdrup-Jensen var også på scenen for at give et indblik i hvordan DPPO og DFPO samarbejder, da Brexit er højt prioriteret. 

’’Først og fremmest har vi et meget tæt samarbejde mellem de to fiskeriforeninger, DPPO og DFPO. Det er så afgørende for hele dansk fiskeri. Hvis vi kigger på den pelagiske sektor, er det ca. 75 % som vi fanger inden for 200 sømil af Storbritannien, og samlet set af dansk fiskeri svarer det til 40 % af dansk fiskeri, der bliver hentet i britisk farvand, og dét betyder noget,’’ udtalte Esben Sverdrup-Jensen. 

Udskiftning hos Danmarks fiskeriforening

DSC01219.jpg

Der var dækket fint op med alt godt fra havet, og stemningen var god blandt de mange, der var kommet for at sige pænt farvel til Niels Wichmann. 28 år, det kan man godt være stolt af, og stolhed var der også at spore. Der var smil og hjertevarme historier om Niels Wichman, og der var ingen tvivl om, at fiskerne var mere end bare tilfredse med hans præstation gennem tiden.  

 
fullsizeoutput_356.jpeg

Den nye direktør bliver Kenn Skau Fischer som har været hos Danmarks Fiskeriforening siden 1. januar 2011 og siden 2017 været underdirektør og stået som ansvarlig for kommunikationen, Fiskeri Tidende og ansvarlig for pressehåndteringen. 

Nu er det tilbage til arbejdet. Vi fra DPPO ønsker Niels Wichman alt det bedste og glæder os til samarbejde med Ken Skau Fisher.