Seaspiracy – forvaltningen af havets ressourcer er et fælles ansvar

apr 14, 2021

Netflix-filmen “Seaspiracy” har for alvor sat debatten om bæredygtigt fiskeri på verdenskortet. Det er i sig selv positivt. Men…

Netflix-filmen “Seaspiracy” har for alvor sat debatten om bæredygtigt fiskeri på verdenskortet. Det er i sig selv positivt. Hvis vi der lever af af at høste af natures overskud skal kunne fortsætte med at brødføde en stadigt voksende befolkning med bæredygtigt og ansvarligt fanget fisk, så er det nødvendigt, at alle tager et større ansvar for forvaltningen og beskyttelsen af havenes ressourcer.

Der er dog ingen tvivl om at filmen er et partsindlæg, og at instruktør og producer jonglerer med fakta, fiktion, følelser og drama og at narrativet frit bevæger sig imellem udfordringer på globalt, regionalt og lokalt plan. De forhold udstiller en række danske eksperter i DRs artikel. https://lnkd.in/evaiM27

Men vi skal passe på, at vi i kritikken af Seaspiracy ikke begår de samme karaktermord på sandheden som filmens bagmænd har gjort. Vi kan ikke vende det blinde øje til fakta og de reelle udfordringer vi i dansk og europæisk fiskeriet står overfor og det særlige ansvar vi bærer.

Over den næste uges tid vil jeg her på kanalen fortælle om, hvordan vi i DPPO arbejder med mange af de forhold som filmen unuanceret adresserer.
I mellemtiden kan I trygt lade jer inspirere her: vildmedsild.dk

Unfolding Fully Documented Fisheries using AI

Unfolding Fully Documented Fisheries using AI

As the first pelagic fleet in Europe, the vessels associated with the Danish Pelagic Producers Organisation decided in the spring of 2023 to implement Fully Documented Fisheries onboard all member vessels, with our new project we will be unfolding the possibilities of data collection. 

læs mere