Fiskebranchen rykker tættere sammen

jun 10, 2021

I kølvandet på Brexit og corona skal fiskebranchen stå sammen. Derfor genopstår Foreningen Fiskebranchen – kendt for Minna og Gunnar-reklamer

Den danske fiskesektor er blevet enige om at genoptage samarbejdet om at fremme forbrug og afsætning af danske fiskeprodukter. Det sker ved at genoptage samarbejdet i foreningen Fiskebranchen, som tidligere blev kendt for de ikoniske Minna og Gunnar-reklamer, der fik danskerne til at spise mere fisk.

Derfor blev der 9. juni afholdt stiftende generalforsamling for foreningen Fiskebranchen, hvor Danmarks Fiskeriforening, Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Danish Seafood Association, Dansk Akvakultur, Landbrug & Fødevarer og Danmarks Fiskehandlere gav hinanden håndslag på at genoptage samarbejdet.

Og det er der brug for. Fiskebranchen – eller på engelsk: Danish Seafood Council – genopstår nemlig i kølvandet på Brexit og corona-pandemien, der begge har rystet markederne for fødevarer over alt i verden og ændret spillereglerne fundamentalt. Derfor har Fiskebranchen fået fornyet relevans. Der er brug for, at alle, der arbejder med fisk, står sammen og taler med én fælles stemme.

 

Spis mere fisk

Foreningens primære arbejde kommer til at handle om, hvordan vi i fremtiden kan skabe bedre muligheder for at afsætte danske fiskeriprodukter i ind- og udland. Der skal både være fokus på at åbne nye markeder, der kan erstatte det tab, som Brexit har medført, hvor mulighederne for at eksportere til Storbritannien er blevet markant forringet.

Samtidig skal der gøres en indsats for at styrke afsætningen i Danmark og få danskerne til at spise mere dansk fisk. Eksempelvis ved at slå et slag for, at der skal serveres dansk fisk i offentlige og statslige køkkener.

Derudover kommer Fiskebranchen til at arbejde med, hvordan branchen kan udvikle sig i en endnu mere bæredygtig retning, fortælle om de mange gode tiltag og dermed øge kendskab og viden om, hvordan danske fiskeriprodukter bliver til.

 

Danmark er forrest, når det gælder klima, kvalitet og fødevarersikkerhed

På den stiftende generalforsamling blev Kenn Skau Fischer, direktør i Danmarks Fiskeriforening, udpeget til formand for Foreningen Fiskebranchen, og direktør i Danish Seafood Association, Poul Melgaard, blev næstformand.

Danmark er verdens 5. største fiskerination, og vi er forrest, når det gælder klima, kvalitet og fødevaresikkerhed. Med etableringen af Fiskebranchen kan vi nu styrke fortællingen om verdens bedste fiskeprodukter både herhjemme og på eksportmarkederne, siger Esben Sverdrup-Jensen, direktør i Danmarks Pelagiske Producent Organisation.

Fiskebranchen får adresse på Axelborg i København sammen med den øvrige fødevarebranche.

Læs den fulde artikel på Fiskeritidene’s hjemmeside her.

Unfolding Fully Documented Fisheries using AI

Unfolding Fully Documented Fisheries using AI

As the first pelagic fleet in Europe, the vessels associated with the Danish Pelagic Producers Organisation decided in the spring of 2023 to implement Fully Documented Fisheries onboard all member vessels, with our new project we will be unfolding the possibilities of data collection. 

læs mere