DTU Sommer Science event om Makrellen – den perfekte hurtigsvømmer

jul 15, 2021

Fra lørdag d. 17. juli og de kommende uger er der fokus på makrellen på Nordsøens Oceanarium. Denne pelagiske stimefisk med en topfart på 5,5 meter i sekundet er ikke kun hurtig, men også en mester i at undslippe rovfisk med sine skarpe manøvrer.

Arrangementerne er henvendt til børn i folkeskolen.

Så hvis I kunne tænke jer at lære spændende fakta om makrellen, så kig forbi Nordsøens ude-område, hvor DTU-studerende Emma og Robert fortæller om DTU Aqua og deres forskning.

I kan blandt andet høre mere om Easimack-projektet, som arbejder med at indsamle data om makrel i Nordsøen, og Maksibri-projektet, som arbejder med at undersøge fisks DNA for bedre at kunne kortlægge fiskebestande.

Hvis I har mod på det, vil I også kunne opleve dissekeringer af makreller mens der fortælles om denne spændende art.

Besøg Nordsøens Oceanarium lørdag den 17. juli for en unik oplevelse for både børn og voksne.

 

Plastik i havet – og i fiskenes maver  

Plastik i havet – og i fiskenes maver  

Plastik i havet er desværre et emne vi tit ser og hører om i nyhederne. Havpattedyr med plastikposer i maven, skildpadder viklet ind i plastikholdere fra sixpacks, eller fisk der spiser mikroplast. Det er bare et par eksempler på overskrifter der har tiltrukket rigtigt manges opmærksomhed, og som har skabt forfærdelse og forargelse verden over.

læs mere
Ser vi resultater af bæredygtigt fiskeri?

Ser vi resultater af bæredygtigt fiskeri?

Ingen kan benægte at der tidligere har været problemer med overfiskeri og kollapsede fiskebestande. Hvis man kigger på antallet af bestande som enten var overfiskede, udtømte eller i genopretning, så ser man en stigning på 30% fra midt 1970 til 20131. Men spørgsmålet er, ser vi stadig samme negativ udvikling i fiskebestandene, eller har FN’s verdensmål omkring bæredygtig udvikling hjulpet?

læs mere
Hvor klimavenlig er din fisk?

Hvor klimavenlig er din fisk?

Klimavenlighed, grøn energi, CO2-aftryk – disse udtryk hører vi hver dag. Vi ved de er vigtige, vi ved vi skal gøre det bedre. Men hvordan afspejles dette i vores valg om hvorvidt aftensmaden f.eks. skal stå på kød, fisk, vegetarisk eller vegansk?

læs mere