DPPO hilser ny Fiskerikommission velkommen

aug 21, 2022

 

  • Fødevareminister Rasmus Prehn offentliggjorde lørdag navnen på medlemmerne af den uafhængige Fiskerikommission som blev besluttet tilbage i december 2021 af en breds kreds af Folketingets partier. Det er en rigtig god nyhed for dansk fiskeri, for efter Brexit er der brug for både gen- og nytænkning i dansk fiskeripolitik. Det var præcis hvad vi efterlyste, da vi i August 2021 første gang præsenterede ønsket om en politisk uafhængig ekspertkommission til at udvikle anbefalinger til rammevilkårene for fremtidens fiskeri, og til at hjælpe os med at svare på nogle af de centrale spørgsmål sektoren står overfor: Hvordan vi løser udfordringerne med grøn omstilling? Hvordan vi sikrer udvikling, lønsomhed og vækst? Hvordan vi svarer på forbrugernes krav om 10, 20 og 30 år.  Hvordan sikrer vi os, at det kystnære, FKA og IOK kan udvikle sig i forskelligt tempi? Hvordan balancerer vi konkurrencekraft, klimahensyn og mangfoldighed? Hvordan genskaber vi tilliden imellem myndigheder og fiskere? Og hvordan skaber vi et fiskeri, som er relevant og attraktivt for næste generation? I DPPO har vi ikke alle svarene. Men vi har viljen til at tage fat på den nødvendige diskussion omkring fremtidens fiskeripolitik.
  • ”Det kan se lidt underligt ud, at der ikke er fiskere eller grønne NGOer med i Kommssionen, men det er på vores anbefaling, at Fiskerikommissionen er sammensat af en bred gruppe eksperter på hvert deres felt, økonomi, klima, biologi osv. og at kommissionen skal arbejde uafhængigt politik – det gælder både partipolitik og organisationspolitik. Det giver forhåbentligt ro – og plads til udviklingen af ambitiøse anbefalinger og kreative ideer. Det arbejde kan vi i organisationerne så bidrage til som deltagere i den følgegruppe, som skal arbejde i samspil med Kommissionen” Siger Esben Sverdrup-Jensen.

Fiskerikommisionen ventes at komme med de første anbefalinger i slutningen af 2022 og færdiggøre arbejdet i 2023.

  • ”Vi ser frem til et tæt samarbejde med Fiskerikommissionen, som del i følgegruppen. Kommissionens arbejde og opgave er ikke klart defineret, det skal udvikles i dialog med os i erhvervet og andre interessenter. Det er en proces som vi har store forventninger til og som vi vil involvere os dybt i.” siger , direktør Esben Sverdrup-Jensen.

 

https://fvm.dk/nyheder/nyhed/nyhed/rasmus-prehn-har-udpeget-fiskerikommissionens-medlemmer/

S144 Themis opgraderer

S144 Themis opgraderer

Som det første fartøj i Danmark, har Themis Rederi A/S besluttet at opgradere deres akustikpakke til også at indeholde Simrads EK80 ekkolod!

læs mere
Masser af debutanter i Årets Sild 2024

Masser af debutanter i Årets Sild 2024

Arrangørerne har mistet overblik over de antal gange Årets Sild på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals har været afviklet. ”Mange”… plejer koordinator ved Hirtshals Fiskefestival Uffe Truelsen og køkkenchef på Nordsøen Oceanarium Ole Kjærsgaard at sige.

læs mere