Sådan fulgte forskere sildens sidste timer

nov 25, 2022

Danmarks Pelagiske Producentorganisation har sammen med Dyrenes Beskyttelse igangsat et projekt, der har bragt os et vigtigt skridt nærmere forståelsen af, hvad der reelt sker, når danske fisketrawlere hvert år fanger ca. 30 milliarder stimefisk

Forskere fra Sveriges Landbrugsuniversitet er nu vendt hjem fra to fisketogter efter sild i Nordsøen, hvor de har kortlagt sildens sidste timer.

På videoen kan I se forskerne tage blodprøver og tjekke fiskenes tilstand, når fiskene kommer ombord. Siden er fiskeblodet analyseret for stresshormoner på DTU Aqua, og fiskene er CT-scannet af forskere på Teknologisk Institut.

At forskerne er kommet hjem fra togterne med brugbare data, er afgørende for forskningsprojektet, der er søsat af i Danmarks Pelagiske Producentorganisation og Dyrenes Beskyttelse. 

Parterne bag er er enige om, at resultaterne skal kunne bruges til at udvikle nye, mere skånsomme aflivningsmetoder i fremtiden. Resultaterne forventes at blive offentliggjort senest i januar 2023.

Unfolding Fully Documented Fisheries using AI

Unfolding Fully Documented Fisheries using AI

As the first pelagic fleet in Europe, the vessels associated with the Danish Pelagic Producers Organisation decided in the spring of 2023 to implement Fully Documented Fisheries onboard all member vessels, with our new project we will be unfolding the possibilities of data collection. 

læs mere