Sådan fulgte forskere sildens sidste timer

nov 25, 2022

Danmarks Pelagiske Producentorganisation har sammen med Dyrenes Beskyttelse igangsat et projekt, der har bragt os et vigtigt skridt nærmere forståelsen af, hvad der reelt sker, når danske fisketrawlere hvert år fanger ca. 30 milliarder stimefisk

Forskere fra Sveriges Landbrugsuniversitet er nu vendt hjem fra to fisketogter efter sild i Nordsøen, hvor de har kortlagt sildens sidste timer.

På videoen kan I se forskerne tage blodprøver og tjekke fiskenes tilstand, når fiskene kommer ombord. Siden er fiskeblodet analyseret for stresshormoner på DTU Aqua, og fiskene er CT-scannet af forskere på Teknologisk Institut.

At forskerne er kommet hjem fra togterne med brugbare data, er afgørende for forskningsprojektet, der er søsat af i Danmarks Pelagiske Producentorganisation og Dyrenes Beskyttelse. 

Parterne bag er er enige om, at resultaterne skal kunne bruges til at udvikle nye, mere skånsomme aflivningsmetoder i fremtiden. Resultaterne forventes at blive offentliggjort senest i januar 2023.

Call for Tender

Call for Tender

In the spring of 2022, members of the Danish Pelagic Producers Organisation (DPPO) made the novel decision to introduce “fully documented fisheries” on all member vessels in all fisheries.

læs mere
DPPO hilser ny Fiskerikommission velkommen

DPPO hilser ny Fiskerikommission velkommen

  Fødevareminister Rasmus Prehn offentliggjorde lørdag navnen på medlemmerne af den uafhængige Fiskerikommission som blev besluttet tilbage i december 2021 af en breds kreds af Folketingets partier. Det er en rigtig god nyhed for dansk fiskeri, for efter Brexit...

læs mere