Sådan fulgte forskere sildens sidste timer

nov 25, 2022

Danmarks Pelagiske Producentorganisation har sammen med Dyrenes Beskyttelse igangsat et projekt, der har bragt os et vigtigt skridt nærmere forståelsen af, hvad der reelt sker, når danske fisketrawlere hvert år fanger ca. 30 milliarder stimefisk

Forskere fra Sveriges Landbrugsuniversitet er nu vendt hjem fra to fisketogter efter sild i Nordsøen, hvor de har kortlagt sildens sidste timer.

På videoen kan I se forskerne tage blodprøver og tjekke fiskenes tilstand, når fiskene kommer ombord. Siden er fiskeblodet analyseret for stresshormoner på DTU Aqua, og fiskene er CT-scannet af forskere på Teknologisk Institut.

At forskerne er kommet hjem fra togterne med brugbare data, er afgørende for forskningsprojektet, der er søsat af i Danmarks Pelagiske Producentorganisation og Dyrenes Beskyttelse. 

Parterne bag er er enige om, at resultaterne skal kunne bruges til at udvikle nye, mere skånsomme aflivningsmetoder i fremtiden. Resultaterne forventes at blive offentliggjort senest i januar 2023.

Masser af debutanter i Årets Sild 2024

Masser af debutanter i Årets Sild 2024

Arrangørerne har mistet overblik over de antal gange Årets Sild på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals har været afviklet. ”Mange”… plejer koordinator ved Hirtshals Fiskefestival Uffe Truelsen og køkkenchef på Nordsøen Oceanarium Ole Kjærsgaard at sige.

læs mere
Nyt white paper i samarbejde med Food Nation

Nyt white paper i samarbejde med Food Nation

Den globale fødevareforsyning står over for store udfordringer: Ujævn fødevarefordeling, overernæring, underernæring og den globale påvirkning af klimaforandringer. Med en voksende befolkning og en stigende efterspørgsel efter fødevarer, har fiskeriet og akvakultur en vigtig rolle at spille i forhold til at sikre bæredygtig forsyning af sikre fødevarer til forbrugere over hele verden.

læs mere