Vejledning til egenkontrol af fangstsammensætning

Skjult - For at alle er lukket til at starte med

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Vejledning til vurdering af fangstsammensætning
Egenkontrolsystemet er udviklet for at kunne bestemme fangstsammensætningen i de enkelte træk og fangstrejser i usorterede landinger inden for en fejlmargen på 10 %. Branchekoden er udarbejdet for at kvalitetssikre fiskefartøjernes estimater af fangstsammensætningen samt at videregive disse informationer i den lovpligtige logbog og med henblik på at begrænse bifangst i industrifiskeriet.

Vejledning til egenkontrol
Blanket 1: Stikprøveskema i Excel til beregning

Stikprøveskemaet i Excel giver mulighed for at registrere og beregne fangstfordelingen af arter over tre træk. Hvert træk består af op til fem stikprøver, hvor kiloværdien for arterne blot skal indtastes. Under fanen “landing” er der til sidst mulighed for at beregne den procentvise fangstfordeling af arter.

Stikprøveskema - Excel
Blanket 1: Stikprøveskema til print og udfyldelse i hånden

Skemaet er en mere tilgængelig version af Excelskemaets prøveberegninger, som egner sig til print og udfyldelse i hånden. Det giver mulighed for nemt at indsætte kiloværdier og beregne den samlede procentdel af respektive arter.

Stikprøveskema - Til Print
Blanket 2: Afvigelsesrapport

Såfremt der erfares en afvigelse i stikprøverne, skal det dokumenteres ved afkrydsning og forslag til udbedring. Rapporten udfyldes med dato og gemmes i et år.

Afvigelsesrapport
Blanket 3: Årlig revision

Kontrolrapporten fungerer som tjekliste til forholdene omkring procedurerne for egenkontrol. Rapporten udfyldes med dato og gemmes i et år.

Rapport til årlig revision