S144 Themis opgraderer

okt 20, 2023

Som det første fartøj i Danmark, har Themis Rederi A/S besluttet at opgradere deres akustikpakke til også at indeholde Simrads EK80 ekkolod!

EK80, er et ekkolod udviklet til videnskabelige opmålinger og dataindsamling. Beslutningen, som er taget af Anders Ryberg, er en kulmination af Themis’ mangeårige arbejde med at involvere sig i videnskabeligt arbejde.

Claus Sparrevohn fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation udtaler at “Denne beslutning betyder, at Themis og DPPO nu er i en position, hvor de kan opmåle og indsamle akustikdata, af en form og kvalitet, der gør at denne kan bruges direkte til videnskabelige formål. Denne position har allerede udmøntet sig i, at Themis nu er aktive partnere i et kommende projekt med DTU Aqua, hvor fokus er på en forbedret og mere sikker Nordsø brisling bestandsvurdering.”

Stort tillykke til S144 Themis, og vi glæder os til at se hvilke indsigter og opdagelser, denne data kan bringe med sig.

Masser af debutanter i Årets Sild 2024

Masser af debutanter i Årets Sild 2024

Arrangørerne har mistet overblik over de antal gange Årets Sild på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals har været afviklet. ”Mange”… plejer koordinator ved Hirtshals Fiskefestival Uffe Truelsen og køkkenchef på Nordsøen Oceanarium Ole Kjærsgaard at sige.

læs mere
Nyt white paper i samarbejde med Food Nation

Nyt white paper i samarbejde med Food Nation

Den globale fødevareforsyning står over for store udfordringer: Ujævn fødevarefordeling, overernæring, underernæring og den globale påvirkning af klimaforandringer. Med en voksende befolkning og en stigende efterspørgsel efter fødevarer, har fiskeriet og akvakultur en vigtig rolle at spille i forhold til at sikre bæredygtig forsyning af sikre fødevarer til forbrugere over hele verden.

læs mere