Den danske forbruger er atter Vild med Sild

apr 6, 2022

Ny analyse viser at efter et mangeårigt fald i danskernes indtag af sild, stiger salget af den bæredygtige, pelagiske fisk nu igen. Men hvis silden skal fremtidssikres, skal vi have de unge forbrugere med.

De sidste mange år har salget af sild været nedadgående. Men salget af sild, både marinerede, karry og dild, stiger nu for første gang siden 2010. Coops Mad-o-meter viser at sildesalget nu ligger på index 80, sammenlignet med 2010, hvor det lå på index 64. Vi har set en ikke uanseelig stigning i salget under de sidste to års Corona epidemi. Ifølge Coop Analyse skal en del af grunden netop findes i den danske befolknings ændrede frokostvaner under pandemien. Familien samledes i højere grad omkring frokostbordet derhjemme, i stedet for på arbejdet, hvilket betød flere sild blev langet over disken. Forhåbentligt vil denne vaneændring vare ved, og danskerne vil genåbne deres øjne for silden, ikke kun ved frokostbordet, men også som en aftensmadsmulighed.

Vi mangler dog stadig at få de unge forbrugere mellem 18-34 år til at købe sildene med hjem når de er ude og handle, da denne gruppe er den som ifølge Coop analyse spiser færrest sild. DPPO arbejder netop med denne problematik som partner i projektet Vild med Sild. Her sættes alle sejl ind på at sætte denne yderst bæredygtige og ikke mindst lækre spise i fornyet fokus hos de unge og klimabevidste forbrugere.

Sild er ikke kun et lækkert indslag til påskefrokosten – det er faktisk lidt af en super food som er spækket med vigtige fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Sild er endda inkluderet i de 7 nye officielle kostråd, som er: ”Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk”. Det anbefales, at du spiser 350 g fisk om ugen. Heraf bør de 200 g være fed fisk som fx sild.

Fully Documented Fisheries on all vessels

Fully Documented Fisheries on all vessels

As the first pelagic fishing fleet in Europe, the Danish Pelagic Producers Organisation (DPPO) is introducing Fully Documented Fishing on all member vessels. As a result, more than 50% of all Danish catches are now monitored using CCTV, AI and sensor technology. The system is owned and operated by the DPPO and supported by certified 3rd party Integrated Monitoring and aims at ensuring transparency in the industry and to generate data for marine research and better management.

læs mere
Fuldt Dokumenteret Fiskeri på alle fartøjer

Fuldt Dokumenteret Fiskeri på alle fartøjer

Som den første pelagiske fiskeflåde i Europa har Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) indført Fuldt Dokumenteret Fiskeri på alle fartøjer. Fra denne uge, er mere end 50% af alle danske fangster derfor omfattet af kamera- og sensorovervågning. Data som sendes direkte til de danske kontrolmyndigheder og bidrager til at sikre gennemsigtighed i erhvervet og generere værdifulde data til forskning og bedre forvaltning.

læs mere
Åbning af ansøgningsrunde for 2025 i FAF

Åbning af ansøgningsrunde for 2025 i FAF

Fiskeafgiftsfonden åbner nu for ansøgningsrunden for 2025. 7,5 millioner kroner er øremærket uddannelse, og 6,5 millioner kroner kan søges til andre projekter. Frem til 2. september er det muligt at sende ansøgninger til Fiskeafgiftsfonden om projekter, der kan styrke fiskerierhvervets udvikling i 2025. Der forventes at være 13-14 millioner kroner at søge om, og som altid er der to projektområder at søge under.

læs mere